Dacă vrei să-ți petreci vara aceasta studiind alături de alți 500 de studenți din peste 90 de țări, la o școală de vară în Norvegia, poți aplica până la 1 februarie și poți obține o bursă de studii integrală.

International Summer School (ISS) reprezintă o comunitate de studenți, care se reunesc pentru a studia, a interacționa, promovând totodată buna înțelegere între națiuni. Conform Edu-Active dar și site-ului oficial, cursurile durează 6 săptămâni și se desfășoară între lunile iunie și august.

ISS reunește în fiecare an peste 500 de studenți din 90 de țări.

Cursurile, lista cărora o puteți vedea aici, sunt împărțite în trei categorii:

Licență
Masterat
# Cursuri norvegiene

Pentru aceste cursuri, sunt disponibile atât burse parțiale cât și integrale, dar în ambele cazuri concurența este mare.

Cerințe pentru a fi considerat un candidat de succes:

# Istoricul tău academic și realizările profesionale trebuie să fie relaționate cu domeniul pe care îl alegi pentru curs
# Să posezi calități personale, prin care să demonstrezi că vei fi un bun reprezentant al țării tale

Ce include bursa integrală?

# Taxe școlare
# Bani de buzunar pe durata șederii în Norvegia
# Bilet de avion tur-retur

Bursa nu include cheltuielile pentru viză, și costul transportului de la/până la aeroport în campus.

Poți aplica până la 1 februarie dacă soliciți o bursă (aplicanții care își achită singuri participarea pot aplica și mai târziu). Înregistrează-te online. În funcție de categoria la care vrei să aplici, accesează lista de documente pe care trebuie să le pregătești.

Sursă: diez.md

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here