Chia cunoscută și sub denumirea de chia mexican  este o specie de plantă cu flori  din familia Lamiaceae, nativă din zona centrală și sudică a statelor Mexic și Guatemala. Aceste semințe  sunt pline de vitamine și minerale, ajutând la reglarea greutății, controlarea poftei de dulce și luptând împotriva radicalilor liberi, aceste semințe sunt o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite!

Semințele de Chia sunt:

  • De 5 ori mai mult calciu decât laptele;
  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele;
  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul;
  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe.

Ajută la potolirea poftelor și a foamei!

Sunt pline de fibre, ceea ce oferă senzația de sațietate și  alungă orice poftă de ciocolată. Pe lângă faptul că sunt foarte ușor de digerat, ajută să păstreze această senzație de sațietate mult timp și reglează apetitul.

Au rol protector!

Te protejează de factorii nocivi ai mediului înconjurător, cum ar fi: poluarea, alcoolul, fumul de țigară sau razele UV. Pe lângă faptul că sunt niște nutrienți puternici care ajută la distrugerea radicalilor liberi sunt, de asemenea, și cei mai „longevivi”, rămânând proaspeți mult timp.

 

 

    Sunt o sursă naturală de energie!

Dacă vrei ceva care să te țină trează întreaga zi, semințele de Chia sunt răspunsul! De asemenea, dacă vrei ceva care să te „pună în priză” înainte de a merge la sală, tot Chia e răspunsul!

Îți asigură o talie de viespe!

Semințele de Chia sunt soluţia pentru a te menţine în formă: în combinaţie cu suscurile gastrice, formează o structură care îţi va ţine de foame mult timp, ajutând, de asemenea, la digestie!

Ajută la formarea masei musculare!

Datorită faptului că îţi oferă energie şi sunt bogate în fibre, proteine perfect digerabie şi ajută la regenerarea ţesuturilor, seminţele de Chia sunt aliatul perfect atunci când vrei să ai un corp care arată bine!

Ameliorează durerile articulare!

Acizii Omega-3 pe care îi conţin seminţele de Chia, ajută la reducerea semnificativă sau chiar stoparea completă a durerilor de articulaţii!

Au efect detoxifiant!

Datorită proprietăţiilor detoxifiante,  seminţele de Chia funcţionează ca un „detergent” 100% natural, pentru organismul tău! Gândeşte-te la Chia ca şi la un aspirator – pe lângă faptul că te umple de vitamine şi minerale benefice, îţi mai şi „aspiră” toate substanţele nocive din organism, ajutând la curăţarea completă a sistemului digestiv.

  Seminţele de Chia sunt izvorul de sănătate pentru fiecare om!