Peste 100.000 de panglici tricolore vor fi distribuite astăzi în toate unitățile de transport public din capitală. Acțiunea este organizată de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău și ÎM Regia Transport Electric.

Pe lângă biletele de călătorie, taxatorii vor împărți călătorilor și câte o panglică tricolor, pentru a marca Ziua Independenței Republicii Moldova. Evenimentul face parte din campania cu genericul „Tricolorul Unității Naționale” și are ca scop promovarea tricolorului ca simbol național al iubirii față de patrie, limbă, istorie. „Tricolorul este, de fapt, un simbol al rezistenței neamului nostru, reprezintă onoarea și demnitatea, curajul de a nu ceda și puterea de a merge mai departe”, precizează Dinu Plângău, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Totodată, pentru a marca Ziua Limbii Române, panglici tricolore vor fi distribuite în transportul public și pe data de 31 august.

La finalul campaniei, pe data de 14 septembrie, va fi organizat Marșul Tricolorului, unde va fi desfășurat un tricolor de 300 de metri lungime.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here