Participă la cea de a III-a ediție a concursului ”Oratorul Anului”

0
495

Clubul Oratorilor lansează cea de a 3-a ediție a Concursului Național “Oratorul Anului” pentru tinerii din Republica Moldova.

Grup-țintă: tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani;

Scopul concursului este de a da posibilitatea tinerilor cu talent oratoric şi atitudine să se afirme și să beneficieze de un mediu sănătos şi competitiv. Clubul oratorilor stimulează gândire critică, comunicare şi exprimare corectă, formularea concluziilor şi a soluţiilor inovatoare şi creative, împărtăşirea  cunoştinţelor şi a impresiilor, susţinerea sau combaterea unei cauze,formarea personalităţii.

Tema pentru discursul pentru preselecțiile din acest an este: „Sunt ceea în ce investesc”.

Concursul va avea loc în trei etape:

  1. preselecția – 23 noiembrie, Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu”;
  2. concursul final – 30 noiembrie, Summit Events, sala roșie;
  3. etapa discursurilor-fulger – 30 noiembrie, Summit Events, sala roșie.

În cadrul preselecției participanții vor susţine un discurs pregătit, de 2 minute, pe tema “Sunt ceea în ce investesc”. Juriul, format din traineri, profesori şi presonalităţi publice, va aprecia calitatea mesajului şi prezenţa scenică a vorbitorului.

Lista vorbitorilor care vor trece în finala concursului va fi făcută publică în ziua preselecţiei. Aceştia vor avea o săptămînă la dispoziţie pentru a pregăti un discurs de 5 minute pe una dintre temele menţionate în regulamentul concursului. Aleşii juriului vor fi supuşi unei etape de discursuri improvizate, după care va fi desemnat Oratorul Anului 2013.

Înregistrarea pentru preselecție are loc până pe 22 noiembrie.

Pentru detalii suplimentare, dar și pentru a te înscrie în concurs accesează regulamentul pe http://orator.md/regulament-oratorul-anului/.