Selectarea beneficiarilor în cadrul proiectului „Şcoala părinților – o bază pentru noua generație”

0
529

Asociaţia Obşteasca “Tărîmul Luminii” în parteneriat cu Asociaţia pentru Caritate şi Asistenţă Socială „ACASA” vă invită să participaţi la procesul de selecţie a beneficiarilor în cadrul proiectului „Şcoala Părinţilor – o bază pentru noua generaţie”. Acest prioect este finanţat în cadrul progrmului de granturi de Fundaţia Janivo, Olanda şi urmează a fi implementat în perioada mai 2014 – mai 2015.

Scopul: Acest proiect are ca scop dezvoltarea potențialului părinților și cadrelor didactice în ceea ce privește cunoștințele și abilitățile lor practice în lucru cu copiii.

Obiectivele: 

1. Dezvoltarea şi implementarea Programului de Formare şi Consiliere pentru Părinți, privind aplicarea unor strategii educaționale corecte în cadrul familial în formarea și dezvoltarea personalităţii copilului, precum şi procedeele de prevenirea și corectarea devierilor comportamencttale;

2. Elaborarea unor materiale resursă în sprijinul părinților, formatorilor de părinți și cadrelor didactice;

3. Dezvoltarea competenţelor în lucru cu copiii părinților și specialiştilor în educație din diverse organizaţii (educaţio­nale, comunitare, ONG) care lucrează cu aceasta problema în mod nemijlocit;

4. Informarea/sensibilizarea continuă a publicului la nivel naţional cu privire la problemele educației în familie.
Beneficiarii proiectului:

Proiectul se adresează părinților cu copii minori, care manifestă inițiativă, dar și celor care se confruntă cu probleme educaționale majore. Urmează a se va implementa în 2 unități educaționale, o grădiniță și o școală primară, interesate asupra proiectului, în raza or. Chișinău.

Slecţia va avea loc in perioada 1 – 10 iulie 2014.

Pentru mai multe detalii luati legatura cu persoana de contact:

Zinaida Soroceanu, Coordonator proiect
mob.: 069251406
mail: zinaidasoroceanu@gmail.com

sursa: civic.md